DAVID ATTENBOROUGH

”Reptiles and amphibians are sometimes thought of as primitive,dull and dimwitted. In fact, of course,they can be lethally fast,spectacularly beautifull, suprisingly affectionate and very sophisticated.”

Even voorstellen

Wij zijn Milou Ebben en Lars Kortenschijl, twee reptielen fans in hart en nieren. Ons huis staat vol met terraria en hier zijn wij hartstikke trots op. We hebben een soort van mini dierentuin maar dan met reptielen.

Onze liefde voor deze dieren begon al heel vroeg in onze jeugd. Ikzelf heb 2 studies gevolgd in de Dierenverzorging en kwam al snel in aanraking met deze prachtige dieren. Lars had daarentegen vroeger al wat reptielen. Zoals berberskinken, huisgekko’s, luipaardgekko en langstaarthagedissen.

In 2015 zijn we dan uiteindelijk gestart met het houden van deze dieren. Het begon allemaal met 2 luipaardgekko’s en een baardagaam. Maar hier bleef het niet bij natuurlijk. Wij tellen nu onderhand meer dan 36 soorten reptielen en amfibieën. Daarnaast lopen er bij ons in huis ook nog 3 tijgers… nee grapje, 3 katten rond.

Veel mensen vragen ons waarom we reptielen houden. Dat zijn toch geen huisdieren krijgen we vaak te horen.

Voor sommige mensen zijn ze juist heel geschikt als huisdier. Zo moet je er onder andere rekening mee houden dat reptielen geen knuffeldieren zijn. Dus verwacht niet dat je geliefde hagedis graag geknuffeld wilt worden. Dan kan je beter een hond of een kat nemen als je dit verwacht.

Ook krijgen we vaak te horen dat het zielig is om een diertje in een glazen bak te houden. Dit is niet correct. Reptielen en amfibieën zijn koudbloedige dieren. Dit betekend dat ze de omgevingstemperatuur aannemen en nodig hebben om zo in leven te blijven. Je bootst hun natuurlijk habitat na in hun verblijf dus de omgevingstemperatuur en alles maak je zo dat het voor het diertje optimaal gehouden kan worden. De meeste reptielen kunnen niet overleven in ons kikkerlandje.

En dan de vraag; waarom je kan er niks mee? Ik zal even namens de hele hobby hierop een antwoord geven: Wij houden deze dieren omdat dit onze passie is. Wij houden veel van deze dieren. Wij vinden het geweldig om deze diersoorten te houden, het zijn prachtige dieren om naar te kijken en ook de terraria en paludaria zijn een aanwinst in elke leefruimte. Je leert veel van deze dieren en je doet hiermee ervaring op. Wat wil je nog meer? Doordat het voor veel mensen allemaal onbekend is maakt het hen onbemind.

Naast dat we dieren houden en kweken geven wij mensen ook graag advies en tips voor het houden van deze dieren. Daarnaast willen we mensen kennis laten maken met deze prachtige dieren. Wij zijn dan ook bereid om langs scholen te gaan om kinderen in contact te laten komen met deze bijzondere diersoorten.

Heb je ooit vragen over deze dieren of ben je nieuwsgierig geworden welke dieren we allemaal hebben? Kijk gerust verder op onze website.

En laat gerust een reactie of vraag achter. Wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.

Het correct informeren van reptielenhouders/kwekers met als doel de verzorging van reptielen te verbeteren en te voorzien van de juiste informatie en materialen die benodigd zijn om het houden van de dieren zelf. Op de website zijn vele caresheets te vinden onder anderen voor baardagamen,luipaardgekko’s en ball pythons. Als er vragen zijn kun je die gerust mailen wij beantwoorden de vragen zo spoedig mogelijk.

Een doel om niet te vergeten:

Het kweken van gezonde en mooie dieren. Daarnaast is plezier ook erg belangrijk voor onze hobby. Wij genieten ook erg veel van onze hobby en dat moet ook zo blijven.

REPTILES TWENTE Is opgezet vanuit onze passie voor reptielen. Wij zijn een kleine reptielen kweker in hart van Twente die zich specialiseert in het kweken van Ball pythons,luipaardgekko’s en andere bijzondere reptielen soorten zoals witlippythons en zwartkoppythons. Wanneer u bij ons tot aanschaf van een dier overgaat zullen wij u van alle benodigde informatie voorzien zodat u en uw nieuwe beestje de beste start zullen hebben die er mogelijk is. Mochten er vragen zijn, kunt u altijd met ons contact opnemen!

Naast dat we ons specialiseren in het kweken van deze prachtige dieren willen we mensen ook in contact brengen met reptielen. Omdat er veel onwetendheid is over reptielen, is er vaak ook een bepaalde angst. Wanneer we u in contact brengen en kennis geven over reptielen willen we de angst omzetten in nieuwsgierigheid.

Op de website zullen vaak leuke berichten verschijnen over onze reptielen. Dus hou onze website, Facebook pagina en Instagram account in de gaten voor verdere nieuws.

Ons dierbestand is zeer diverse dan andere bedrijven in Twente.

Dit onderscheid ons van andere kwekers in de omgeving. Ons doel is om met exclusievere soorten bezig te zijn.

Onze reptielen familie bestaat uit:

  • 36 + soorten reptielen & amfibieen
  • ruim aanbod aan nakweek
  • dierbestand van 180+

Dieren te koop

Nieuwsgierig geworden wat van nakweek of dieren we beschikbaar hebben?

bekijk hier

Samenwerking

0
Years
0
Team Members
0
Countries
0
Satisfied Customers